Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka z pomidorami

Składniki:

  • 10 czerwonych papryk
  • 5 pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie:
    Na ruszcie w piekarniku układamy paprykę i opiekamy z obu stron. Następnie paprykę obieramy ze skórki i układamy na talerzu. Solimy i pieprzymy z obu stron . Odstawiamy na pół godziny. Następnie polewamy oliwą i skrapiamy octem winnym. Dokładnie obracamy paprykę w zalewie. Pomidory kroimy w plasterki i układamy je na papryce. Doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę i posypujemy nią pokrojone pomidory.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *