Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce w miętowym cukrze

Składniki:

  • 1 ananas
  • 1 grejpfrut
  • 1 jabłko
  • 2 nektarynki
  • 1 kiwi
  • 5 łyżek listków mięty
  • ½ limonki
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • garść borówek

    Sposób wykonania:
    Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie wycisnąć sok z limonki a skórkę zetrzeć, dodać do nich cukier oraz miętę.
    Podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie odstawić do ostygnięcia.
    Przed podaniem wyjąc listki mięty a sosem polać owoce.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *