Ostry sos pomidorowy Jadwigi
Ostry sos pomidorowy Jadwigi 0 out of 5 based on 0 voters.
Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszny ostry sos pomidorowy Jadwigi. Do jego wykonania potrzebujesz: pomidorów, cebuli, czosnku i papryczek chilii.
Składniki:
- 1 puszka pomidorów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 papryczki chilii
- cukier
- sól

Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę drobno posiekać.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić razem na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek.Dodać jeszcze posiekane papryczki chilii, pozbawione nasion.Lekko przesmażyć i wrzucić pomidory.Całość nadal smażyć, aż pomidory zaczną się rozpadać.Wówczas zdjąć rondelek z ognia i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity sos.Na koniec doprawić go jeszcze do smaku solą oraz cukrem.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy pomidorowe
- Opublikowano: piątek, 30, wrzesień 2016 04:54
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny