Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet ze szparagami Żanety

Odkrywamy ciekawe pomysły na wykorzystanie jajek w kuchni. Tym razem przepis na pyszny omlet ze szparagami. Do wykonania przepisu potrzebujesz: jajek, mleka, przypraw noi oczywiście szparagów. 
 

Składniki:

  • 5 jajek 
  • 3 łyżki mleka 
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • sól
  • pieprz
  • masło do wysmarowania formy

Sposób wykonania:

  1. Szparagi dokładnie oczyścić, odcinając zdrewniałe końcówki.
    Następnie do miski wbić jajka.
    Dodać do nich mleko i razem roztrzepać na gładką masę.
    Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.
    Wówczas wylać jajeczną masę do formy na tratę, którą wcześniej wysmarować masłem.
    Na wierzchu ułożyć szparagi.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut do ścięcia się jajek.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *