Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z warzywami i sosem

Składniki:

  • ¾ szkl. mąki
  • 1,5 szkl mleka
  • 1 jajko
  • sól
  • 3 łyżki oleju
  • 2 marchewki
  • 2 łodygi selera
  • 1 cebula
  • kawałek selera
  • vegeta
  • listki bazylii
  • sos pomidorowy

Sposób wykonania:

  1. Do mleka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać szczyptę soli oraz lej.
    Całość dokładnie wymieszać i smażyć naleśniki.
    Następnie warzywa obrać i pokroić na małe kawałki.
    Cebulę pokroić w krążki i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać warzywa i całość podsmażyć.
    Miękkie warzywa doprawić do smaku Vegetą i rozłożyć na naleśnikach.
    Naleśniki zwinąć w rulon, polać sosem pomidorowym  i udekorować listkami bazylii.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Piotra

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *