Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z czekoladą Eweliny

Kolejny przepis dla miłośników słodkości. Tym razem przepis na naleśniki z czekoladą Eweliny. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: czekolady, mleka, jajek i mąki pszennej. 
 

Składniki:

  • 1 tabliczka czekolady 
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 150 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 100 ml gazowanej wody mineralnej 
  • 1 łyżka cukru waniliowego 
  • olej do smażenia 
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski wlać mleko oraz wodę gazowaną.
    Wbić jajka i razem roztrzepać.
    Następnie wsypać mąkę przesianą z solą oraz cukier waniliowy.
    Całość dokładnie wymieszać, aby powstało gładkie, jednolite ciasto.
    Uważać, aby nie powstały grudki z mąki.
    Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju.
    W między czasie tabliczkę czekolady roztopić w kąpieli wodnej.
    Gotowe naleśniki złożyć i przed podaniem polać czekoladą. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *