Mus z czerwonych porzeczek
Mus z czerwonych porzeczek4.64 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 2 łyżki kaszy manny
- 2 łyżki cukru
- szklanka czerwonych porzeczek
- 250ml. wody
Sposób przyrządzenia
Gotujemy wodę z cukrem. Następnie do szklanki wsypujemy kaszę i zalewamy ją 50 ml wody. Oba składniki mieszamy, po czym wlewamy do wrzątku i trzymamy na ogniu, aż kasza spęcznieje. W tym czasie miksujemy porzeczki, a potem dodajemy je do garnka z resztą składników. Po kilku minutach zdejmujemy z ognia. Całość ubijamy do uzyskania puszystej masy. Deser wykładamy do salaterek.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
- Szczegóły
- Kategoria: Musy
- Opublikowano: piątek, 13, maj 2011 22:55
- Marzena Gad