Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus truskawkowy pod białą pierzynką

Składniki:

 

  • 3 łyżeczki żelatyny
  • kieliszek białego słodkiego wina
  • 3 szkl. przetartych truskawek
  • sok z cytryny
  • płynny miód
  • 6 łyżek słodkiej śmietanki
  • truskawki do dekoracji

 

 

Sposób wykonania:
Żelatynę namoczyć w cienie po czym rozpuścić ją w kąpieli wodnej wówczas dodać ją do truskawek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
Przełożyć mus do pucharków i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Przed podaniem na wierzch każdego deseru wylać odrobinę śmietanki.
Udekorować kawalkami truskawek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *