Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus karmelowy z czekoladą

Składniki:

  • 1 paczka karmelków
  • 2 szkl. zimnego mleka
  • ¾ szkl. tłustej śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mocnej kawy
  • truskawki

    Sposób wykonania:
    Karmelki oraz mleko dokładnie ze sobą zmiksować, aż powstanie jednolita masa.
    Powstałą masę podzielić równo na 4 pucharki, odstawić na bok.
    W między czasie śmietanę ubić na sztywną z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ubijania wlewać stopniowo kawę.
    Gdy piana będzie miała jednolitą  konsystencje, wówczas rozłożyć ją w pucharkach an karmelowej masie.
    Przed podaniem udekorować truskawkami.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *