Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Murzynek Kasi

Składniki:

    • 25 dkg marmolady
    • 1/2 kostki masła lub margaryny
    • 7 łyżek cukru
    • 2 jajka
    • 14 łyżek mleka
    • 1 czubata łyżka kakao
    • 12 czubatych łyżek mąki
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia


    Sposób przyrządzenia:
    Wmieszać marmoladę z masłem, cukrem i jajkami. Do mleka dodać kakao i wymieszać a mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do masy z marmoladą dodajemy mleko z kakao i mąkę z proszkiem. Całość wylać na wysmarowaną średniej wielkości blachę i piec około 40 min w temperaturze 180 stopni C. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polać polewą

1 comment for “Murzynek Kasi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *