Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone ze szpinakiem Kornelii

Znakomity przepis na mielone ze szpinakiem Korneli. Aby wykonać ten przepis będziesz potrzebować: mielonego mięsa, cebulki, szpinaku, czosnku i jajka.
 

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego 
  • 1 cebulka
  • 3 łyżki szpinaku 
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

  1. Mięso mielone przełożyć do miski.
    Dodać do niego szpinak.
    Następnie wrzuci obraną i drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. 
    Wbić jajko oraz dodać bułkę tartą.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gdyby masa wyszła za rzadka dodać jeszcze odrobinę bułki tartej.
    Z powstałej masy formować małe pulpeciki.
    Kłaść je na patelnie z rozgrzanym olejem.
    Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *