Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Masło grzybowe Tomasza

Składniki:

  • 25 dag kurek
  • 1/3 szkl białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka masła
  • ½ kostki masła
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i przesmażyć na łyżce rozgrzanego masła.
Wówczas dodać do niej drobno posiekane grzyby.
Wymieszać i zalać winem.
Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i nadal trzymać na małym ogniu aż cały płyn odparuje.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Następnie dodać masło i całość dokładnie zmiksować na gładką masę.
Uformować z niej wałek, owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *