Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marmolada morelowa Ilony

 

Składniki:

  • morele 2 kg
  • cukier 1 kg
  • skórka z pomarańczy
  • pomarańcza 1 sztuka

 

 

Sposób przyrządzenia:
Morele należy dokładnie umyć, następnie pokroić w plasterki, zasypać
cukrem i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie należy przełożyć je do
garnka i prażyć na wolnym ogniu przez około pół godziny, dodać do nich
otartą skórkę z pomarańcza oraz drobno pokrojonego i obranego ze skórki
pomarańcza. Po uprażeniu marmoladę należy od razu przekładać do słoików,
zakręcać i przechowywać w chłodnym miejscu.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

 

 

 

Post navigation

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *