Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewka duszona z jabłkiem

Składniki:

  • 75 dag marchewki
  • 4-5 jabłek
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki margaryny

    Sposób wykonania:
    Obraną marchewkę pokroić w kostkę, która podlać 3-4 łyżkami wody, dodać margarynę i dusić na małym ogniu.
    W między czasie obrać jabłka i pokroić je w kostkę.
    Gdy marchewka zacznie mięknąć dodać do niej jabłka razem z cukrem.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 15 minut co jakiś czas mieszając.
    Przed podaniem doprawić do smaku solą.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Dorotę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *