Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron świderki z tuńczykiem-Iwony

Składniki:

  • opakowanie makaronu rurki
  • 1 duża cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 średnie pomidory
  • 40 dkg pieczarek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • sól, pieprz do smaku
  • 20 dkg żółtego startego sera

    Sposób przyrządzenia:

    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć obraną w drobną kosteczkę cebulę i czosnek. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie. Pomidory umyć, pokroić w kostkę i dusić do  miękkości, dodać do cebuli i pieczarek, połączyć z tuńczykiem w sosie własnym, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać makaron i posypać startym żółtym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *