Pyszne, aromatyczne pesto plus makaron i mamy pyszne danie. Aby go wykonać potrzebujesz: natki pietruszki, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 400 g makaronu
- 2 pęczki natki pietruszki
- 20 g parmezanu
- skórka z ½ cytryny (sparzonej)
- 4 łyżki ziaren słonecznika
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie obrany czosnek wrzucić do blendera.Dodać do niego opłukaną natkę pietruszki.Wrzucić starty parmezan oraz ziarna słonecznika.Zalać całość oliwą z oliwek.Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Całość dokładnie zmiksować na gładkie, jednolite pesto.Ugotowany makaron odcedzić.Następnie wymieszać go z pesto.
Liczba porcji: 4