Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z pesto z kolendry

Smaczne makarony w Twoim domu na każdą okazję.  Tym razem przepis na makron z pesto z kolendry. Składniki przepisu: kolendra, makaron, czosnek, parmezan, ocet winny. 
 

Składniki:

  • 500 g makaronu 
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 20 g startego parmezanu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu 
  • 60 g orzechów włoskich 
  • 120 ml oliwy z oliwek
  • sól 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie opłukane listki kolendry wrzucić do miseczki.
    Dodać do nich obrany czosnek oraz starty parmezan.
    Wrzucić jeszcze orzechy włoskie i wlać ocet winny.
    Na koniec zalać całość oliwą z oliwek.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Całość dokładnie zmiksować na gładkie pesto.
    Gotowy makaron odcedzić i przełożyć do rondelka.
    Wlać do niego pesto i mieszając podgrzać całość na małym ogniu.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *