Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z krewetkami Asi

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na makarony. Makaron z krewetkami Asi. Aby przygotować ten przepis będziesz potrzebować: makaronu spaghetti, krewetek, białego wina i czosnku. 
 

Składniki:

  • 1 op makaronu spaghetti
  • 400 g krewetek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ szkl białego wina wytrawnego 
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do podania
 

Sposób wykonania:

  1. Makaron najlepiej ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić je na patelnie z rozgrzaną oliwa z oliwek.
    Gdy lekko się przesmażyć i wrzucić oczyszczone krewetki.
    Wymieszać i trzymać na ogniu przez kilka minut, aż staną się różowe.
    Wówczas zalać je białym winem.
    Trzymać jeszcze na ogniu, aż większość wina odpruje.
    Po tym czasie dodać masło.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotowy makaron odcedzić i przełożyć do sosu.
    Przemieszać i przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natka pietruszki.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *