Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lody czekoladowo-orzechowe w truskawkowym musie

 

Składniki:

  • 6 gałek lodów czekoladowych
  • 6 gałek lodów orzechowych
  • 6 łyżek wiórków czekoladowych
  • waflowe rurki
  • 50 dag mrożonych truskawek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kieliszek likiery truskawkowego

 

Sposób wykonania:

  1. Truskawki zmiksować razem z cukrem pudrem po czym doda do nich alkohole i dokładnie wymieszać.
    Następnie lody ułożyć w pucharkach i posypać je wiórkami czekoladowymi.
    Rozłożyć lody orzechowe i całość polać truskawkowym sosem.
    Przed podaniem wbić jeszcze waflowe rurki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *