Lin w śmietanie z koperkiem
Lin w śmietanie z koperkiem 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg lina
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 3 łyżki mąki
- ½ szkl śmietany
- 1 szkl bulionu warzywnego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Ryby dokładnie oczyścić po czym podzielić na mniejsze kawałki.
Oprószyć je solą i obtoczyć w mące.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Wówczas zalać ryby bulionem i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie wlać śmietanę.
Doprawić do smaku pieprzem i gotować kolejne 5 minut.
Przed podaniem posypać koperkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: czwartek, 14, luty 2013 11:50
- Filip Musioł
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla