Kutia Marzeny
Kutia Marzeny 4.62 out of 5 based on 106 voters.
Składniki:
- 2 szkl. mąki
- kostka margaryny
- 3 jajka
- szklanka cukru
- puszka maku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Wkładamy do lodówki na 45 minut. Wałkujemy i kroimy według swego uznania łamańce. Przekładamy do blaszki i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Przestudzone łamańce mieszamy z makiem. Przekładamy do miseczki i gotowe.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: środa, 01, czerwiec 2011 10:47
- Marzena Gad
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy