Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w jabłkach

 

Składniki:

  • kurczak
  • 4 jabłka
  • cząber
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szkl soku jabłkowego
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany

Sposób wykonania:

Kurczaka umyć i podzielić go na porcje, które oprószyć solą, pieprzem oraz natrzeć czosnkiem.
Następnie obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym przełożyć do rondla.
Podlać kurczaka sokiem jabłkowym i dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia wrzucić jeszcze obrane jabłka pokrojone na ósemki.
Trzymać na ogniu aż jabłka zmiękną i staną się szkliste.
Przed podaniem posypać cząbrem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *