Kuleczki szpinakowe w parmezanie
Kuleczki szpinakowe w parmezanie 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 400 g szpinaku
- 100 g mąki
- 50 g masła
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- 2 łyżki startego parmezanu
- łyżka masła
-
Szpinak zalać wrzącą wodą i odstawić na 3 minuty po tym czasie wbić do niego jajka i dodać mąkę oraz masło.
Całość odkładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formować małe kuleczki, które gotować w osolonym wrzątku około 4 minut.
Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać parmezanem.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: poniedziałek, 07, luty 2011 09:08
- Jolanta Jokiel
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak