Krewetki w piwnej panierce
Krewetki w piwnej panierce5.00 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- ½ kg krewetek
- 1 szkl jasnego piwa
- ½ szkl maki pszennej
- ½ szkl mąki kukurydzianej
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- ½ szkl oleju
Sposób wykonania:
Do piwa wbić jajko, dodać obie mąki i całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić na godzinę.
Po tym czasie oczyszczone krewetki zanurzać w cieście i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Podawać z ulubionym sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Krewetki
- Opublikowano: środa, 13, luty 2013 09:21
- Ewelina Zawisza