Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki i imbirowy sos

 

Składniki:

  •   2 posiekane dymki
  •   kawałek korzenia imbiru
  •   1 łyżka sherry
  •   1 łyżka syropu żeńszeniowego
  •   1 łyżka sosu sojowego
  •   4 krewetki
  •   sól
  •   pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę pokroić w krążki i wrzucić do rondla.
    Dodać pokruszony kawałek imbiru, sherry, syrop żeńszeniowy oraz sos sojowy.
    Całość wymieszać, trzymać na malutkim ogniu ok. 2 min.
    Następnie dodać krewetki i gotować ok. 3 min.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *