Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z truskawkami

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • 2 łyżeczki budyniu śmietankowego
  • 1/3 szkl. mleka
  • kilka kropel esencji śmietankowej
  • 1 szkl. śmietanki
  • łyżeczka cukru pudru
  • 40 dag truskawek
  • listki mięty

Sposób wykonania:
W 1/3 szkl. mleka rozprowadzić budyń.
Natomiast resztę mleka z dodatkiem masła i cukru doprowadzić do wrzenia po czym dodać budyń.
Całość wymieszać i gotować około 2 minut.
Po tym czasie zestawić z ognia i odstawić do ostygnięcia.
W miedzy czasie śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru.
Masę budyniową ubijać na puch po czym dodać esencję zapachową a na koniec śmietankę.
Całość delikatnie połączyć.
W pucharkach układać na przemian warstwę kremu i warstwę truskawek.
Wierzch udekorować listkami mięty.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *