Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem truskawkowy Basi

I kolejny przepis na znakomity krem. Tym razem z truskawek. Aby go wykonać potrzebujesz: truskawek, galaretki truskawkowej oraz śmietanki kremówki. 
 

Składniki:

  • 250 g świeżych truskawek
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 400 ml śmietany kremówki 36%
  • truskawki do dekoracji 
 

Sposób wykonania:

  1. Truskawki dokładnie umyć, odrywając zielone szypułki po czym zmiksować je na gładki mus.
    Następnie galaretkę zalać 200 ml wrzącej wody.
    Dokładnie wymieszać i odstawić, aby przestygła.
    Wówczas dodać do niej przetarte truskawki.
    Dokładnie wymieszać.
    Natomiast dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
    Do ubitej śmietany dodać truskawkowy mus.
    Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.
    Powstały krem przełożyć do miseczek.
    Do każdej porcji włożyć po kilka kawałków truskawek.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *