Konfitury bananowe
Konfitury bananowe5.00 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- 1 kg bananów
- ½ kg cukru
- 1 szkl wody
- 1 cytryna
Sposób wykonania:
Obrane banany pokroić na plasterki, które skropić sokiem z cytryny.
Następnie cukier zalać wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i gotować na małym ogniu aż powstanie gęsty syrop, wówczas włożyć do niego banana.
Trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić.
- Szczegóły
- Kategoria: Konfitury
- Opublikowano: poniedziałek, 26, listopad 2012 09:48
- Paulina
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane