Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Konfitura z czereśni Roberta

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszną konfiturę z czereśni Roberta. Do jej wykonania potrzebujesz: czereśni oraz cukru.
 
 Składniki:
  • 1 kg wiśni
  • 0,75 kg cukru

Sposób wykonania:

  1. Wiśnie dokładnie umyć i wydrylować.
    Następnie wrzucić je do miski i zasypać cukrem.
    Odstawić je na około 2-3 godzin, aby puściły sok.
    Po tym czasie postawić je na małym ogniu i gotować około 30 minut.
    Pamiętać, aby w czasie gotowania często mieszać dżem, aby nie przywarł do dana.
    Gotowy przełożyć do wcześniej wyparzonych słoików.
    Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut.
    Odstawić do ostygnięcia dnem do góry.
     

Liczba porcji: —

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *