Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolanka z brokułami

Składniki:

  • 400 g brokułów
  • 1 cebula
  • 200 g serka gorgonzola
  • 400 g makaronu kolanka
  • sól
  • 1 łyżka oliwy
  • 125 ml śmietany
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Brokuły podzielić na różyczki po czym zblanszować  je w osolonej wodzie około 3 minut.
    Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę po czym zalać ją śmietaną i doprowadzić  do wrzenia.
    Następnie dodać kawałki sera i mieszać aż ser się roztopi.
    Na koniec dodać jeszcze brokuły i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Natomiast makaron gotować według opisu na opakowaniu  po czym wymieszać go z brokułami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *