Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kokosowo  czekoladowe banany

Składniki:

  • 4 banany
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 80 g białej czekolady
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 – 3 kostki mlecznej czekolady
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka masła

    Sposób wykonania:
    Obrane banany pokroić na plasterki po czym przełożyć je do rondelka z rozgrzanym maśle.
    Dodać jeszcze cukier oraz połamaną na kawałki czekoladę.
    Chwile trzymać na ogniu, aż czekolada się rozpuści.
    Wówczas wlać mleko i gotować około 5 minut.
    Po tym czasie przełożyć do 4 pucharków i odstawić do ostygnięcia.
    Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *