Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kisiel malinowy

Składniki:

  • 1 l malin
  • 2 szkl. wody
  • ½ szkl. cukru
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • kieliszek wytrawnej wódki malinowej

    Sposób wykonania:

    Maliny gotować w wodzie około 5 minut po czym je odcedzić i przetrzeć przez sito, wówczas dodać do nich cukier.
    Wymieszać i dodać jeszcze mąkę wymieszaną z ½ szkl. wody trzymając na małym ogniu do zgęstnienia.
    Wówczas dodać alkohol oraz sok z cytryny, podgrzewać jeszcze 3 minuty.
    Powstały kisiel przelać do pucharków i odstawić do ostygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *