Kasza na mleku z morelami
Kasza na mleku z morelami 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 300 g kaszy jaglanej
- 1 l mleka
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka miodu
- 100 g suszonych moreli
- 50 g rodzynek
- sól
Sposób wykonania:
-
Kaszę sparzyć wrzątkiem po czym przelać zimną wodą.
Następnie do mleka dodać masło, miód oraz szczyptę soli.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Wówczas wsypać kaszę oraz wrzucić morele pokrojone w paseczki.
Dodać jeszcze rodzynki i dokładnie wymieszać.
Na koniec wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Kasze i Kuskus
- Opublikowano: piątek, 25, październik 2013 08:02
- Monia