Kapusta duszona w sosie pomidorowym
Kapusta duszona w sosie pomidorowym5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 główka białej kapusty
- 1 łyżeczka nasion kminku
- sól
- pieprz
- 2 szkl podstawowego sosu z pomidorów
- 2 łyżeczki brązowego cukru
Sposób wykonania;
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę i smażyć około 5 minut.
Po tym czasie dodać kminek, poszatkować kapustę oraz sól i pieprz do smaku.
Całość wymieszać i trzymać pod przykryciem około 5 minut.
Następnie wlać sos pomidorowy oraz dodać brązowy cukier.
Dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem około 1 godziny.
W trakcie duszenia od czasu do czasu wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: wtorek, 25, grudzień 2012 03:03
- Halina Nowaczyk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak