Kalafiorowa Oli
Kalafiorowa Oli0 out of 5 based on 0 voters.
Wykonanie tej zupy jest dziecinnie proste. Kalafiorowa Oli to nasza dzisiejsza pozycja. Do jej wykonania potrzebujesz: kalafiora, ziemniaków, bulionu i śmietany.
Składniki:
- 1 kalafior
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- 2 l bulionu
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- ½ szkl śmietany
- ½ łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki do posypania

Sposób wykonania:
-
Kalafiora dokładnie umyć i podzielić na pojedyncze różyczki.Wrzucić je do garnka.Dodać obrane marchewki starte na tarce, oraz obrane ziemniaki pokojone w kostkę.Zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Pod koniec gotowania dodać obraną cebule posiekaną i podsmażoną na rozgrzanym maśle.Zaprawić zupę śmietana i jeszcze chwilę trzymać na ogniu.Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i kurkumą.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki,
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa kalafiorowa
- Opublikowano: czwartek, 01, wrzesień 2016 04:07
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa