Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka w sosie z kukurydzą

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 20 dag szynki
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl. bulionu

    Sposób wykonania:

    Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, która rozprowadzić bulionem.
    Doprawić do smaku i doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie szynkę pokroić w kostkę, natkę i szczypiorek posiekać a kukurydze odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz musztardą.
    Dodać do sosu i jeszcze raz wymieszać.
    Ugotowane jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *