Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka w skorupkach z ogórkiem

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 cebulka
  • Pół kiszonego ogórka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
  • masło

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić i przekroić wzdłuż na pół uważając na skorupkę.
    Wyjąć z nich żółtko razem z bialskim i drobno posiekać.
    Następnie ogórka również drobno posiekać a cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Powstała masę przełożyć do skorupek po jajkach.
    Na koniec obtoczyć w tartej bułce i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *