Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka po węgiersku z kawałkami warzyw

Składniki:

  • 2 papryki
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • szczypta papryki
  • 1 łyżka posiekanych ziół

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.
Następnie dodać paprykę pokrojona w paseczki i dusić kilka minut do miękkości.
Po tym czasie dodać sparzone pomidory obrane ze skórki, pokrojone na mniejsze kawałki.
Dusić jeszcze kilka minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Na sam koniec wlać roztrzepane jajka i pozostawić jeszcze kilka minut na ogniu do ścięcia jaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *