Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka zapiekane w kruszonce

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 60 g płatków migdałowych
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta cynamonu
  • 200 g masła
  • 200 g mąki
  • 200 g cukru

    Sposób wykonania:
    Obrane jabłka pokroić w plastry, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Posypać je cynamonem, cukrem oraz cukrem waniliowym.
    Następnie mąkę utrzeć razem z masłem i cukrem po czym dodać uprażone migdały, dokładnie wymieszać.
    Powstała  kruszonkę rozkruszyć na jabłkach.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni i piec aż się zarumienią.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *