Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka w paseczkach

Składniki:

  • 5 jabłek
  • 250 g mąki krupczatki
  • 4 żółtka
  • 160 g masła
  • 100 g cukru
  • masło
  • 100 g dżemu z moreli
  • 200 g cukru
  • 150 g mielonych orzechów włoskich
  • 1/3 tabliczki czekolady
  • 50 g posiekanych orzechów włoskich

    Sposób wykonania:
    Mąkę wyrobić razem z masłem, cukrem oraz żółtkami.
    W trackie dodawać śmietanę aby wszystkie składniki się połączyły po czym rozwałkować ciasto i pokroić go w paseczki
    Następnie obrane jabłka posmarować masłem pozostawiając je w całości, wówczas obkleić je paseczkami ciasta.
    Posmarować je jeszcze roztrzepanym jajkiem i ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *