Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany stek z tuńczyka Oli

Sprawdzone i pyszne przepisy Internautów na potrawy z ryb. Tym razem tuńczyk w roli głównej. Przepis zawiera: steki  tuńczyka, bazylię, tymianek, oliwę z oliwek i czosnek. 
 

Składniki:

  • 4 steki z tuńczyka 
  • 1 łyżeczka bazylii 
  • 1 łyżeczka tymianku  
  • 2 szkl oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 ząbków czosnku

Sposób wykonania:

  1. Steki z tuńczyka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać sok z cytryny i razem wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze bazylię, tymianek oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Marynować przez kilka godzin.
    Po tym czasie kłaść tuńczyka na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *