Grillowany stek z tuńczyka Oli
Grillowany stek z tuńczyka Oli0 out of 5 based on 0 voters.
Sprawdzone i pyszne przepisy Internautów na potrawy z ryb. Tym razem tuńczyk w roli głównej. Przepis zawiera: steki tuńczyka, bazylię, tymianek, oliwę z oliwek i czosnek.
Składniki:
- 4 steki z tuńczyka
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka tymianku
- 2 szkl oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- 5 ząbków czosnku

Sposób wykonania:
-
Steki z tuńczyka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać sok z cytryny i razem wymieszać.Wówczas dodać jeszcze bazylię, tymianek oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Marynować przez kilka godzin.Po tym czasie kłaść tuńczyka na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: wtorek, 16, czerwiec 2015 05:55
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla