Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana pierś z indyka Ewy

Portal  dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów na potrawy z indyka. Tym razem przepis na grillowaną pierś. Do jej wykonania potrzebujesz; limonki, czosnku, miodu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka 
  • 1 limonka 
  • świeża kolendra  
  • 2-3 ząbki czosnku 
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 papryczka chili 
  • sól 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie z limonki wycisnąć sok i zetrzeć z niej skórkę.
    Dodać do niej miód, oliwę z oliwek oraz posiekaną papryczkę chilii.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze kolendrę.
    Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstała marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
    Po tym czasie kłaść piersi na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować z obu stron na zloty kolor. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *