Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Grill

Grill: Przepisy na grill’a

Mamy ogromna przyjemność zaprosić do naszej kolekcji dań na grilla. 
Zajdziesz tutaj przepisy od karkówki po ryby każdy jeden przepis na grill został sprawdzony przez internatów. Życzymy udanego grillowania. 

Kiełbaski w sosie pomidorowym z grilla

Składniki: 2 kiełbaski śląskie 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szkl. wody 1 łyżką mąki pszennej 1 cebula masło sól pieprz vegeta maggi Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać łyżkę maki i przesmażyć aż powstanie zasmażka, wówczas rozprowadzić ją wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym. Następnie kiełbasę pokroić w półpalsterki i przesmażyć…

Białe kiełbaski boczkiem i serem

Składniki: 4 grube białe kiełbaski 10 dag chudego wędzonego boczku 10 dag goudy 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 1 łyżką słodkiej papryki Sposób wykonania: Kiełbaski ponacinać po czym w każdy otwór włożyć kawałek sera i boczku. Następnie posmarować kiełbaski olejem i posypać posiekanym czosnkiem oraz papryką. Ułożyć kie łaski na taczce aluminiowej i grillować…

Karczek zapiekany z ogórkami

Składniki: 2 kg karczku 1 pikantny ketchup przyprawa delikt do mięs 5 cebul słoik ogórków konserwowych tłuszcz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które oprószyć przyprawą i posmarować ketchupem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym  tłuszczem. Plastry przełożyć plasterkami ogórka oraz krążkami cebuli. Wstawić do lodówki na 6 godzin. Po tym czasie wstawić do piekarnika…

Weka faszerowana z grilla

Składniki: 1 krojona bułka weka 2 ząbki czosnku sos koperkowo-ziołowy w proszku 2 łyżeczki posiekanego koperku Sposób wykonania: Do miękkiego masła dodać sos w proszku, posiekany koperek oraz rozgnieciony czosnek. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Każdą kromkę posmarować i zlepić aby powstał bochenek chleba. Owinąć go folią aluminiowa i piec na rozgrzanym grillu.