Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi po meksykańsku pieczony

Składniki:

    • 1,5 kg filetów z pangi podzielonych na porcje
    • 1 szklanka salsy
    • 1 szklanka tartego sera Cheddar
    • ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
    • 1 pokrojone w plastry avocado
    • ¼ szklanki śmietany
    • 1 łyżeczka soku z cytryny


    Sposób przyrządzenia:

    Pokrojone w plastry avocado skropić sokiem z cytryny, odstawić.  Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułożyć porcje ryby, polać salsa i posypać serem oraz pokruszonymi płatkami kukurydzy. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Przed podaniem udekorować plastrami awokado i kleksem śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *