Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowany selery mięsem drobiowym

Składniki:

  • 2 duże selery
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 5 dag sera pleśniowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Obrane selery przekroić na połówki z których wydrążyć miąższ.
Wydrążone selery skropić sokiem z cytryny a miąższ pokroić w drobną kostkę.
Dodać do niego mięso mielone, pokrojony ser pleśniowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawi do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym farszem napełnić połówki selera i przełożyć je do rondla.
Podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości selera.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *