Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z rumianą cebulką

Składniki:

  • 25 dkg zielonej lub żółtej fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w piórka cebulę, smażyć mieszając aż zacznie się lekko rumienić, dodać fasolkę i przyprawy, wymieszać, dusić kilka minut. Przed podaniem udekorować zieleniną.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *