Fasolką okraszona boczkiem z orzechami
Fasolką okraszona boczkiem z orzechami 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 450 g zielonej fasolki
- 4 plastry boczku
- 120 g sera rokfor
- ¾ szkl. prażonych orzechów włoskich
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Fasolkę gotować w osolonym wrzątku około 4 minut.
Po tym czasie ją odcedzić i przełożyć na półmisek.
Natomiast boczek pokroić i przesmażyć na rozgrzanej patelni.
Wówczas posypać nim fasolkę.
Przed podaniem fasolkę posypać również prażonymi orzechami oraz pokruszonym serem.
Lekko oprószyć solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: środa, 05, luty 2014 07:42
- Justyna Janas
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak
-
Fasolka szparagowa z pomidorami
-
Fasolką okraszona boczkiem z orzechami
-
Fasolka szparagowa z orzeszkami
-
Zielona fasolka z serem rokfor i chrupiącym boczkiem
-
Fasolka szparagowa z pieczarkami Haliny
-
Fasolka szparagowa z tartą bułką
-
Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi
-
Fasolka szparagowa z rumianą tartą bułka