Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola z wędzoną kiełbasą

 

Składniki:

  •  45 dag fasoli
  •  1 ½ l bulionu
  •  2 szkl. wody
  •  45 dag wędzone kiełbasy
  •  1 szkl. kaszy jęczmiennej
  •  2 liście laurowe
  •  ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka tymianku

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia zalać fasolę świeżą wodą oraz bulionem.
    Kiełbasę pokroić na plasterki i dodać do fasoli razem z kaszą.
    Dodać do smaku listki laurowe, czosnek granulowany i tymianek.,
    Całość wymieszać i gotować do miękkości fasoli.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *