Fasola z wędzoną kiełbasą Anny
Fasola z wędzoną kiełbasą Anny0 out of 5 based on 0 voters.
Przepisy na fasolę warty spróbowania. Fasola z wędzoną kiełbasą. Aby ją przygotować potrzebujesz: fasoli, bulionu, wędzonej kiełbasy oraz przypraw.
Składniki:
- 45 dag fasoli
- 1 ½ l bulionu
- 2 szkl wody
- 45 dag wędzone kiełbasy
- 1 szkl kaszy jęczmiennej
- 2 liście laurowe
- 1 łyzka przecieru pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Fasolę przesypać do garnka, zalać ją wodą i odstawić na całą noc.Następnego dnia pozostawić ją w tej samej wodzie w której się moczyła.Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę.Tymianek posiekać i dodać do fasoli razem z czosnkiem.Wrzucić jeszcze listki laurowe oraz kaszę.Następnie kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki i również dodać do fasoli.Wlać jeszcze bulion i całość zagotować.Trzymać na małym ogniu do miękkości fasoli.Wówczas dodać jeszcze łyżkę koncentratu pomidorowego.Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: piątek, 08, sierpień 2014 07:46
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak