Fasola w pomidorach
Fasola w pomidorach5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- cebula
- 4 l wody
- ½ szkl melasy
- ½ szkl brązowego cukru
- 2 szkl ketchupu
- 2 łyżki musztardy
- 70 dag białej fasoli
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zarumienić na rozgrzanej patelni, wówczas dodać wodę, ketchup, musztardę, melasę oraz cukier.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Wówczas dodać wcześniej namoczoną w wodzie fasole.
Gotować na małym ogniu około 5 godzin.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: czwartek, 17, styczeń 2013 13:18
- Joanna Ratajczyk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak